В Центъра за настаняване вече тече проверка

Преди ден започна проверка в Център за настаняване от семеен тип "Слънчево детство" в Шумен, в който живеят деца с различни увреждания. Причината - запис, направен от една от служителките там, на който се чува как нейна колежка удря и заплашва едно от децата. 

На клипчето освен звуковия запис се вижда и снимка на насинен детски крак. Автор на този

запис е Хюлия Арон.

Тази сутрин тя говори пред Нова, за да обясни какво точно е видяла с очите си. За първи път пред нашата камера проговори жената, заподозряна във вербално и физическо насилие над момченцето - Деница Атанасова.

Тя твърди, че гласът от записа не е нейният, а синините по тялото на Венцислав са от сбиване с друго дете. Възпитателката, направила записа обаче твърди, че с очите си е видяла как колежката й удря момченцето с юмруци по главата.  "Въпросното дете е взело телефона на госпожата и тя беше явно ядосана и тръгна срещу него и започна да го налага с юмруци по врата, по гърба, имаше и дърпане на ушите", разказа Хюлия Арон.

 "Категорична съм, че това нещо не е вярно. Когато дойдоха на смяна колежката ми предаде Венцислав със синини по цялото тяло, каза, че ги е намерила, когато са ги къпали вечерта, а Венцислав е казал, че са му от дом "Калинка", където ходи на дневен център", твърди Деница Атанасова. 

Социалният министър Зорница Русинова пък съобщи, че няма информация преди да са постъпвали други сигнали от дома.

"За мен е абсолютно недопустимо да има агресия в домовете. Сезирани са контролните органи и дори има насрочена медицинска експертиза, за да се установи дали е имало насилие", каза още тя.