“Полицаите от края на града” e най-гледаният комедиен сериал в България тази пролет

Най-новият български комедиен сериал в телевизионния ефир “Полицаите от края на града” завърши с абсолютен успех първия си сезон. Със серия комични ситуации и силен актьорски състав полицейската поредица спечели зрителите както сред активното население на страната, така и сред всички целеви групи тази пролет. Това е третият български сериал в праймтайма на NOVA, част от стратегията на медийната група да подкрепя и развива родни продукции на всички платформи.

Българските зрители (4+) предпочетоха "Полицаите от края на града" по NOVA в петък вечер, с аудиторен дял 23,1%, пред съдържанието на втората по гледаемост телевизия - bTV. Изборът на активното население в България на възраст 18-49 е още по-категоричен - над една трета от зрителите пред екраните (33,6%) са гледали сериала, или аудиторният му дял е над два пъти по-голям от този на bTV по същото време.

Данните сочат още, че забавните полицейски ситуации са харесвани и от по-младите зрители на възраст 18-34 години. Делът на комедийния сериал на NOVA сред тази аудитория е най-висок и почти 3 пъти по-голям от аудиторния дял на bTV в същия часови слот - 38,7 %.

Финалният епизод на първата българска полицейска комедия също спечели интереса на зрителите в петъчната вечер. 32,1% от активното население в България (18-49 г.) пред екраните предпочете "Полицаите от края на града", с 62% по-голям дял от втората по гледаемост телевизия - bTV по същото време. И в последния епизод от сезона зрителите на възраст 18-34 години с аудиторен дял 41,8% предпочетоха комедийната поредица, докато делът на втората по гледаемост телевизия сред тази аудиторна група е над три пъти по-малък. Онлайн видео гледанията  на епизодите за целия сезон са над един милион.

Актуални новини за поредицата ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Полицаите от края на града” във Facebook.