В селото милионите от Европейския съюз не потъват, а го превръщат в швейцарско

 

Образцово село за чудо и приказ, в което не се краде, а се усвоява, в което милионите от Европейския съюз не потъват, а точно напротив - превръщат го в швейцарско... така може да бъде описано средногорското село Чавдар. То се намира само на 70 километра от София, а в него живеят 1100 души. Чавдар е една от най-малките общини у нас и първенец по усвояването на милиони от ЕС.

 

Чавдар е европейско село в пълния смисъл на думата! И хората са европейски и селото ни е европейско! В селото живеят хора, които мислят за селото и усвояват програмите, без да ги крадат", коментира Радка Делкова. 

 

За селото вече са похарчени близо 12 милиона лева по европейски програми, като още милион и половина чака да бъде усвоен. Навсякъде има нови тротоари. В селото има и ново еко осветление, нови пейки и катерушки. Живеещите в Чавдар се радват и на чисто нов площад с водни каскади и фонтани, на много цветя, тревни площи и работещи чешми.

 

Много ни е лесно, по-безопасно е! И сме по-спокойни! Лошо няма! Хубаво е! Успокояващо е с тези фонтанчета. В нашата община не крадат. Няма такива.”, коментира Петранка Миткова. Сигурността в селото се гарантира от множество камери.

 

С европейски пари е ремонтирана изцяло и детската градина "Щастливо детство". Децата там се радват на гумена настилка, мини амфитеатър, криви огледала, нови пързалки и люлки.